Rob Engelaar (Geldrop, 1984) is een freelance fotojournalist met een werkgebied in de regio Brabant-Zuidoost. Creativiteit is een van zijn kenmerken en uit zich als sinds zijn jonge jaren. Als 10-jarige was hij al druk bezig met het ontwerpen van logo’s in het welbekende programma Paint. Dit vormde de motivatie om later de opleidingen Grafisch Management (Grafisch Lyceum Eindhoven) en Art and Economics (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht) te gaan volgen.

Pas rond het jaar 2012 heeft hij zijn interessegebied uitgebreid met fotografie. De combinatie van techniek en creatief inzicht bleken een gouden combinatie. Al snel bleek de klik met journalistiek gevonden te zijn vanwege de dynamische werkomgevingen. Waar Rob als nieuweling begonnen is met het lukraak insturen van beeld is hij sinds medio 2016 fulltime fotograaf voor onder andere het ANP, Novum, Telegraaf en Omroep Brabant. Ook werkt hij als freelance foto-editor op de redactie van het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP).

Rob heeft kwaliteit en snelheid hoog in het vaandel staan en is dan ook continue bezig met het verder ontwikkeling van deze vaardigheden. Oog voor detail en creatieve standpunten zullen de leidraad vormen voor zijn verdere werk in de toekomst.

  • 2018 Shortlist Zilveren Camera
  • 2017 1e prijs Zilveren Camera – nieuws regionaal
  • 2016 2e prijs Zilveren Camera – nieuws nationaal